Har tit hovedpine

Hej
Jeg har tit hovedpine. Er det fordi, jeg kan være stresset? Mine forældre siger altid, jeg skal dit og dat, men det er bare for meget! Jeg skal lave meget derhjemme og også have tid til mine lektier, mine venner og min kæreste.
HJæLP!
Pigen 14 år

Svar

Kære pige med hovedpine
Jeg får også tit hovedpine. Min mor siger, at det er fordi, jeg ikke drikker nok vand.
Men jeg tror også, at det er fordi, jeg tit føler mig stresset.Fx lige i øjeblikket, hvor vi har projektopgave, føler jeg, at hele presset ligger på mine skuldrer. Alle spørger mig hele tiden: Hvad skal jeg gøre? Hvad skal jeg nu lave? Det er virkelig stressende, tro mig.Men min mor har sagt, at når det sker, skal jeg bare tænke på mig selv, og kun gøre mine egne ting. Altså skære ned på alle de ting, jeg ikke føler mig forpligtet til.Det er mit råd til, hvis du er stresset. Skær ned på de ting, du skal nå, så du mere bare har tid til at slappe af og falde ned!!!Hvis det “bare” er en normal hovedpine, så er mit råd: Drik noget mere vand!Håber meget det hjælper!M.V.H.
KRB 13 år, BPPS. Hvis din hovedpine fortsættermåduen tur til lægen og tale med ham/hende!
PPS. Du må også snakke med din mor om du kan skære ned på nogle af dine pligter derhjemme, så du bliver lidt mindre stresset.