Kan ikke lide at sige noget i klassen

Jeg har et stort problem, som jeg ikke kan lide at sige til nogen.Jeg føler tit, at jeg har svært ved at sige noget i klassen. Alle de andre siger altid noget og jeg synes det er klogt det de siger. Jeg tror ikke selv, jeg er dum, men jeg har bare svært ved at sige noget højt. Og når de andre så har sagt det, så ved jeg selv, at jeg selv ville have kunnet sige lige det samme.Vil I hjælpe mig?Hjælp.Tullepigen 13 år

Svar

Hej Tullepigen på 13
Jeg ved, at det kan være MEGET svært, at få noget sagt i klassen. Men prøv alligevel at få samlet noget mere mod, og kast dig ud i det!!!!Så snart du har prøvet det, så bliver det nemmere og nemmere for hver gang. Du skal slet ikke være bange for at andre griner af dig, for de vil helt sikkert også synes, at det DU siger, er klogt!!!Pøj, pøj.
Mange hilsner
LXXXXXXX 13 år, BPPS.Det har selvfølgelig noget med din selvtillid at gøre. Det er den, du må arbejde lidt videre med.
En go grundregel er, at du altid bør være forberedt til timerne, så er du i hvert fald 100% sikker på, at det du siger i timerne, er rigtigt!
Hvis der er mulighed for at gå til noget drama/teater/musical i den by, du bor, så kan du fx melde dig til et hold. Det kan hjælpe en lidt på vej