Problemer med plejemoren

Har skrevet rigtig meget herind, og håber ikke det gør noget..Men det er fordi jeg er i plejefamilie, og det har jeg været siden jeg var helt lille. Men jeg kan ikke lide min plejemor mere? Og snakker ikke så meget med min plejefar mere. Min plejemor forstår mig ikke, og den eneste jeg kan snakke med er min rigtig mor, og hende bor jeg ikke hos.:( Besøger hende kun i weekenderne.) Og jeg vil bare slet ikke bo hos min plejefamilie mere. Min plejemor skal altid kritisere mig, fordi jeg går med mere makeup end min søster gjorde dengang hun var ung. Hun skal blande sig i alt, og jeg bliver så sur på hende og vil ikke være der mere.:\( Men er alligevel ked af det over hun er sådan, fordi hvis hun ikke havde været sådan, som hun er. Så ville jeg godt bo der. 🙁 Jeg har snakket med min rigtige mor om det, men hun kan ikke rigtig gøre noget, og kommunen vil ikke gøre noget, fordi de holder med min plejemor. Jeg har næsten ikke lyst til at leve mere, på grund af min plejemor såre mig så meget. Og det går ligefrem heller ikke så godi skolen, da jeg bliver mobbet nogle gange. På grund af mit udseende. Der er mange, som syntes jeg er smuk, men min plejemor syntes ikke. Og får altid af vide jeg er smuk om aftnen når jeg går i seng, fordi der har jeg jo ikke makeup på. Får aldrig afvide jeg er smuk om dagen.:\( Og så er hun bare ligeglad med om hvordan jeg har det?Og så vil hun ikke have at jeg kommer sammen med en dreng på 17. Er selv 13. Men jeg er blevet forelsket i ham, og vi har det godt sammen. Men hun vil ikke have det? Hvad skal jeg gøre? :\( Kommunen gider ikke engang hjælpe? De holder med hende?..Hilsen mig.

Svar

Hej dig
Det gør slet ikke noget – vi er her jo for at hjælpe dig ! :-)Vi føler med dig!
Har du nogensinde fået snakket ordentligt igennem med din plejemor? I lyder til at have mange problemer, men vi tror, at en snak vil kunne forstærke og hjælpe jeres forhold.Det er helt normalt, at have problemer med sin mor/plejemor. Du er blevet teenager, så selvfølgelig vil du gerne bestemme over dit liv!
En god snak vil hjælpe, er vi sikre på!Med hensyn til det om din skønhed; er det vigtigt, at du husker, at du er smuk, uanset om du har eller ikke har make-up på. Alle mennesker er smukke!
Det kunne du evt. også snakke med din plejemor om.Og det med den 17-årige dreng synes vi, at det er godt, at I har det godt sammen. Men vi kan godt forstå, hvorfor din plejemor er nervøs, fordi han er over den seksuelle lavalder. Og fordi han er så meget ældre end dig. Derfor tænker vi, at det ville være en super lækker ide, hvis du inviterede fyren hjem til dig, så din plejemor kunne møde ham, og se hvilken type han er.Vi ønsker dig god vind fremover! Og vi håber alt løser sig. Hvis ikke, kan du til enhver tid skrive til os igen.KH
Julle og Freja 15 år, BPPS.PS. Hvis du har behov for at snakke med en neutral person, kan du måske tage fat i en sød lærer, som du har tillid til. Det vil også være godt, eftersom du skriver, at du bliver mobbet og har det lidt svært i skolen.Er der ikke en ungdomsrådgivning i den kommune, hvor du bor??
Ellers må du jo endnu engang snakke med sagsbehandleren, eller også må du bede om at tale med en anden. De skal jo lytte til dig og hjælpe dig bedst muligt. Det er jo “barnets” tarv, det handler om.Har du ellers snakket med skolepsykologen/PPR på skolen????