Bliver mobbet og er ensom

Jeg bliver drillet mega meget hele tiden, og jeg er så ked, ked af det. Ingen vil være sammen med mig og jeg føler mig ensom. Når jeg kommer hjem fra skole, er jeg bare inde på værelset og er på computeren eller også snakker jeg med min mor.Min mor siger ikke meget til det, hun siger bare, at jeg nok skal komme over det. Men det er jo ikke det, der stopper mobningen? Hvad skal jeg gøre?HilsenXXXXXX-pigen 13 år

Svar

Hej pige på 13 år
Det lyder ikke spor sjovt at føle sig ensom og samtidig blive mobbet! Vi føler rigtig meget med dig.Vi synes ikke, at din mor tager dig alvorligt. Det er jo et nødråb, du er kommet med.Hun må da kunne forståog hjælpe dig. Måske har du ikke fortalt hende alt?Mobning er ikke “bare” noget, man sådan lige kommer over. Det skal man som regel have hjælp til. Men man kan selvfølgelig selv gøre noget, hvis man altså føler sig stærk nok til det. Du kan jo prøve at sige fra og ikke vise udadtil, at du bliver berørt af det (selvom du jo gør det indadtil).Samtidig synes vi også, du skal fortælle det til en sød lærer. Og hold sammen med andre fra skolen, du kan lide. Det kan måske være nogen, du kender fra parallelklassen.Dine “plageånder” skal have at vide, at det ikke er acceptabelt, det de gør. Det er ikke at sladre! Måske kan det hjælpe dig en lille smule, at vide, at dem der driller, som regel har det rigtig dårligt selv, så derfor lader de deres dårligdomme gå ud over andre, som de kan nedgøre.
Du må endnu engang fortælle din mor med “store bogstaver”, at du bliver drillet og ingen vil være sammen med dig. Bliv ved – til hun forstår og vil støtte dig. Det, hun kan gøre, er, at kontakte din klasselærer og/eller skolelederen.Måske er det en rigtig god ide, hvis du begynder at gå til noget, du kan lide og interesserer dig for. Der vil du møde nye og søde venner, som har de samme interesserer som dig. Når du får det bedre i din fritid – vil det jo smitte af på dit humør, dit selvværd og din selvtillid.
Et forslag til det, du måske kan gå til: Noget sport, sang, musik, klub, spejder eller her på Børnepanelet, hvis du bor i Albertslund eller omegn.Det er jo OK, at du sidder ved computeren, men det bør jo ikke være hele tiden, og det er du jo klar over. Er du på Facebook eller er det andre sites, du er inde på?Hvis der ikke er noget hjælp at hente over i skolen og mobningen fortsætter, må du, sammen med din mor, finde ud af om du skal skifte skole. Efter sommerferien kan du måske overveje at tage på efterskole. Hvis du vil vide mere om efterskoler, kan du gå ind på deres hjemmeside: www.efterskole.dkVi håber, du har fået et par råd her, så du kan komme videre. Du er velkommen til at skrive igen, hvis du har brug for det.De venligste hilsner
Børnepanelet