Er trist til mode

Jeg synes, jeg går og er trist til mode hele tiden. Synes ikk der er noget der er sjovt lige nu. Skolen er kedelig, mit værelse er kedeligt, mine kammerater kan jeg ikke døje – jo lige en veninde, men mine forældre er mærkelige.
Tror i det er normalt?
Tror i jeg kan gøre noget ved det?
Kram
G (pige) 14 år

Svar

Halløjsa G.
Ja, det er normalt at være lidt trist til mode i nogle perioder.
Jeg synes, at du skal tage fat i hende veninden, som du godt kan holde ud, og snakke lidt med hende, om hvordan du har det. Så kan I evt. gøre noget nyt ved værelset eks.; rykke rundt på nogle møbler, så det kommer til at se anderledes ud, eller du kan spørge dine forældre, om du må få malet værelset om..?
Ellers kan du og veninden finde et blad med en masse plakater, som I kan hænge op på dit værelse med “elefantsnot/lærertyggegummi”. 🙂
Det med dine forældre… helt normalt!! (også selvom de er unormale!) Der er desværre ikke meget, du kan gøre ved underlige forældre, end at fortælle dem, at de er lidt mærkelige! 🙂
Og til sidst; skolen er meget sjovere, hvis man rent faktisk deltager i undervisningen (sandt, men underligt) og efter 9. klasse kan du jo søge ind på en efterskole eller noget andet, bare så du kan få en form for pause, før- hvis – du vil/skal på gymnasiet! 🙂
Ellers håber jeg, at du får det godt igen, ellers skriv ind igen.
Mange hilsner
Lærke 16 år, BP
PS. Hvis du bliver ved med at være trist til mode, må du prøve at tale med nogle voksne, som du stoler på, der kan hjælpe dig lidt på vej…. /red.