Er ikke klar til sex

Min kæreste på 16 år vil så gerne have sex med mig men jeg tør altså ikke og nu er jeg bange for at miste ham.
Tænk hvis han så synes jeg er tarvelig nu?
Jeg kan ellers godt lide ham, men altså jeg tør ikke og hvad hvis det gør ondt og hvad hvis jeg bliver gravid?
Thilde 15 år (mit dæknavn)

Svar

Kære Thilde
Det er meget vigtigt, at du selv føler dig klar, hvis du skal have sex.
Det er helt okay, at du ikke føler dig klar, og du skal ikke lade dig presse ud i ubehagelige episoder.
Det er vigtigt, at hvis du skal have sex, at din kæreste og DIG SELV, føler sig/dig klar!
Derfor er det en god ide at snakke med din kæreste om dette. Han burde være forstående og respektere dine ønsker.
Jeg kender personligt en veninde, der var ude for det samme, Det var først 2 år efter, hun følte sig klar, men hendes kæreste blev hende tro. 🙂
Håber det hjalp 🙂
M.V.H.
Oliver 15 år, BP
Ps.
M.h.t. dinespekulationer omkring om det gør ondt og du måske bliver gravid,så handler det jo om tillid, hensynsfuldhed, tryghed, forelskelseosv. osv. Og hvis du samtidig slapper af første gang, du dyrker sex med din kæreste, så vil du sikkert slet ikke lægge mærke til, når din jomfruhinde sprænger, måske højst et stik eller jag – det er det mest normale.
Og nogen piger har faktisk allerede mistet den i forvejen,fordi de har dyrket længerevarende og hårdere sport – fx ridning. Og så er der et mindre antal piger, som syntes det gør ondt, men det er jo normalt hurtigt overstået.
Hvis der er problemer omk. dette, så gå endelig til lægen!!
M.h.t. at være bange for at blive gravid; det kan du/I jo gøre noget ved. Enten at I bruger kondom (det nemmeste!) eller du måske opsøger din læge for at få P-piller. Det er dog bedst, hvis du harregelmæssigmenstruation og hvis I fortsætter med at være sammen. Ellers tal med lægen om andre muligheder. Husk lægen har tavshedspligt.
Gå evt. ind på sexliniens hjemmeside:
www.sexlinien.dk /red.