Blev fuld og fik tre dages stuearrest

Jeg var til fest i lørdags og blev skide fuld. Da jeg kom hjem blev mine forældre så tossede at de sagde jeg skulle være hjemme 3 aftner derefter og jeg måtte ikke kontakte nogen.
Jeg synes det er groft – hvad synes i??
Det var jo ikke med vilje jeg blev fuld – det skete bare……………
“Linea” – mit digtede navn, 15 år

Svar

Hej Linea
Jeg kan godt forstå den situation, du er i. Men du bliver også nødt til at se det fra dine forældres synspunkt:
Her er deres lille datter, som lige pludselig går til fester og bliver fuld. Men desværre så bestemmer dine forældre indtil du er 18 år.
Derfor synes jeg, du skal vente til du er kommet på god fod med dem og herefter prøve at forhandle med dem.
En god måde at forhandle er, at satse højere, end det du går efter.
Fx kan du begynde med, at du vil drikke dig fuld til alle fester. Selvfølgelig vil dine forældre være uenige, så der forhandler du dig lidt ned. Bliv ved indtil du rammer en aftale, som du kan li. På den måde virker det for dine forældre, som om de har vundet!
Uheld sker, og derfor er det godt at have en aftale i baghånden, så som at du kan drikke lidt mere…
HUSK nu – at dine forældre gør det, fordi de elsker dig! 🙂
M.v.h.
Oliver 15 år, BP
PS. I piger kan måske diskutere, hvor meget I egentlig behøver at drikke, for at komme i stemning og have det sjovt. Hvis I alle er enige om hvor meget eller hvor lidt, er der jo ingen af jer, der kommer til at føle sig udenfor- måske flove eller pinligt berørt./red.