Har det slemt i skolen

Jeg har det virkelig slemt i skolen – men min lærer vil ikke forstå mig og prøver bare at lade som ingen ting.
Så det tror min mor på, men jeg vil gerne skifte skole.
Drengen 13 år

Svar

Hej Drengen på 13 år.
Det, at du har det slemt i skolen, er jo ikke godt! Og det, at din lærer ikke vil gøre noget ved det, er jo endnu værre!

Hvis det er mobning, der er tale om, så frygt ej, for jeg har selv været i dine sko på et tidspunkt. Folk de træder på dig, fordi du måske skiller dig lidt ud. Så her er nogen ting du kan gøre.

1. Du kan prøve på at ignorere, hvad de siger til dig. Når de siger et eller andet til dig, så smid det ud af hovedet. Lad som om, de ikke eksistere. Lad vær med at kigge på dem, og svare dem igen. De vil hurtigt blive irriteret, og synes, du er kedelig at lave sjov med, fordi de ikke får nogen reaktion. Men den her metode er nok også en af de mest sværeste.

2. Du kan prøve på at snakke med din lærer. Men efter som du allerede har gjort det, vil jeg foreslå, at du går et skridt videre og snakker med din skoleinspektør. Sig til ham, at du føler det virkelig dårligt i din klasse, og din lærer ikke gør nok for at hjælpe.

3. Tag en alvorlig snak med dine forældre. Sæt dig ned, og insister på, at du har det skidt, og at du ikke føler at din lærer gør noget. Du bliver nød til at prøve på at overbevise dine forældre om, at der er et eller andet galt.

Hvis alt andet går galt, er det, du kan skifte skole. Men nogen gange er det en dårligere idé at skifte skole, end det er, at blive i din nuværende. Så hvis du skal skifte skole, så vær sikker på, at du har prøvet det, jeg foreslog til dig før.

Jeg ønsker dig det bedste. Hvis du har brug for yderligere hjælp, skal du være velkommen til at skrive igen.

Mvh.
Oliver 16 år, BP