Har mange problemer og er selvskader

Jeg har et problem. Jeg bliver kaldt ting i skolen.
Jeg hader alt hvad jeg gør, og hvordan jeg ser ud, og i det hele taget, hader jeg bare mig selv.
Jeg synes ikke selv jeg er god til noget, og føler ikke at jeg er mig selv på noget tidspunkt. Sagt med andre ord, jeg ved ikke hvem jeg er.
Jeg er selvskader og har været det i halvandet år nu, og faktisk har jeg været det lang tid før, men har aldrig vidst det. Jeg kaster op, skærer i mig selv og gør alt for at få noget til at bløde.. Jeg er også biseksuel, men min mor kan ikke respektere det..

Hvad skal jeg gøre..

Hjælp inden det går helt galt..
Pigen på 15 år

Svar

Hejpigen på 15 år

Det er rigtig godt, at du skriver hertil. Det er stærkt, at du er åben omkring dine problemer, hvilket vi ved, er meget, meget svært og rigtigt vanskeligt at sætte ord på.

Som du skriver, har du rigtig mange problemer at tumle med. Vi føler virkelig med dig. Men du skal have hjælp til at komme ud “på den anden side”, det hverken kan, eller skal du klare selv.

Du bliver kaldt “ting” i skolen, derfor skal du allerede i morgen tage fat i din yndlingslærer og tale med ham/hende og prøve at fortælle om dette og du bør også åbne op for, at du skærer i dig selv.
Hvis du ikke bryder dig om at tale med din/en lærer, kan du fx gå til skolelederen eller skolesundhedsplejersken. Sidstnævnte er måske mest neutral for dig?

Hvis der ikke er nogen på skolen, du vil tale med, må du hente hjælp andre steder. Det kan være en pædagog i din klub, en voksen hvor du går til noget om eftermiddagen, hvis du har et fritidsjob kan det være en sød person der, din bedstemor, en tante eller andre.

Vedkommende, du tager fat i, må støtte dig i at indhente mere hjælp, da der skal en professionel til at hjælpe dig ud at dine mange og tunge problemer. Du vil derefter blive henvist til PPR, hvor der er en psykolog, som er sød og god til at hjælpe.

Hvis du ikke bryder dig om at henvende dig til PPR, måske fordi stedet ligger tæt på skolen, så man kan se, at du går derover, så skal du henvende dig til din læge og få en henvisning til en praktiserende psykolog eller psykiater. Vær ikke nervøs for det. De er jo til for at hjælpe!

Du skal også se at få talt med din mor. Din mor er jo oplagt at betro dig til. Hun vil dig det bedste, selvom, som du skriver, ikke kan respektere, at du er biseksuel.

.Derudover er det også vigtigt, at du har dine veninder og din yndlingsveninde kan du betro dig til.

Du bærer rundt på så mange forvirrede følelser, så derfor er det ikke bare fra dag 1, man kan holde op. Der er jo en grund til, at du skærer i dig/har skåret i dig. Det kan fx være vrede, forladthed, ensomhed, skuffelse, sorg eller lignende, som du aldrig har fået “ud af kroppen/hovedet”. Når man så skærer i sig, så er det som om disse følelser forsvinder. Men desværre forsvinder de jo kun for et øjeblik. De vender tilbage igen og måske føles det endnu værre bagefter.
Derfor handler det om at finde noget, der hjælper bedre end kniven gør.
Det virker måske mærkeligt, men det kan lade sig gøre. Det gælder om at få lidt styr på alt det kaos, der er inden i en selv: Jo mere styr der kommer – jo mindre behov vil du efterhånden have for at skade dig selv. Dette vil din kommende psykolog/psykiater selvfølgelig hjælpe dig med.

Husk, du er en ener, skøn, dejlig, klog, pæn – og der er kun én af dig! J Der er ikke noget forkert ved dig, heller ikke, at du er biseksuel. Vi er heldigvis alle forskellige og vi er ikke robotter.

Vi håber, du har fået svar nok. Ellers er du meget velkommen til at skrive igen!!!!
Pøj pøj fremover.

Varme hilsner

BøRNEPANELET



Her nedenunder er der links til hvor man kan hente hjælp og støtte til at komme videre:

Psykiatrifondens mailrådgivning: www.tabu.dk

Børns vilkår: http://www.bornsvilkar.dk/raadgivning.aspx

Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade: http://www.lmsnyt.dk/saadan-faar-du-hjaelp/

Kvinders selvværd: http://kvindersselvvaerd.dk/blog/