Hader sin nye papfar

Jeg hader min nye papfar, han har boet hos os nu i 3 måneder. Før kunne jeg godt snakke godt med min mor, men nu gider hun ikke snakke med mig mere og han er bare dum, ham der, og de er bare vilde med hinanden.
Hvad skal jeg gøre?
J. Dreng 13 år
ps. Kender ikke min rigtige far.

Svar

Hej J.
Det lyder som en rigtig rodet situation, du er blevet sat i!
Først og fremmest må du prøve at snakke med din mor igen, om hvordan I kan få hverdagen til at gå, selvom du ikke kan lide din nye papfar.
Fortæl hende at du stadig har behov for, at hun lytter og hjælper dig, når du har brug for det.
Det er aldrig let, når der kommer nye voksne ind i ens liv, når de har et forhold til en af sine forældre.Men ja, de er vilde med hinanden, som du siger, men det betyder altså ikke, at din mor bare kan lukke med for dig – så få snakket med hende!
Og prøv også at snakke med din nye papfar, det kan jo være, at han ikke er helt så slem, som du føler, han er.
Det kommer til at tage rigtig lang tid, før du kommer til at kunne acceptere, at han er der.
Prøv også at få snakket med dine venner og en voksen, som du stoler på, så du ikke skal gå med det alene.
Håber det var råd nok, ellers så skriv gerne ind igen.
Hilsen
Lærke 19 år, BP