Har aldrig rejst med fly

Hej. Jeg har aldrig været ude at flyve med mine forældre.
De siger at de ikke har råd og vi har en campingvogn som er bedre at komme rundt i.
Vi har kun været i Sverige og i Norge engang, ellers kun herhjemme.
øV siger jeg bare.
An…… pige 13 år

Svar

Hej An.
Jam det lyder faktisk rigtig hyggeligt, at I/familien har en campingvogn og kan køre rundt i den. Så har I vel rigtig nydt det her i denne skønne sommer, når I har været på en eller flere campingpladser i Danmark?
Det skulle også være rigtig sjovt for børn og unge at være på campingferie, fordi man får let kontakt med alle de andre på pladsen.
Det er nok rigtigt, når dine forældre siger, at I ikke har råd til at tage på en ferie via fly. Det er klart dyrere, at tage på sådan en ferie – især hvis du også har andre søskende, så I er en stor familie, der skal afsted?
Men vikan også godt forstå, at du gerne vil prøve, at komme ud at flyve.
De andre fra klassen har måske fortalt om deres ferier nede sydpå?På den anden side bør du jo også fortælle om din spændende ferie herhjemme – lad være med at forklejne den.
Du kan måske foreslå dine forældre, at I allerede nu sparer sammen til en tur Sydpå med fly til næste sommer. I kan jo aftale, at I rejserlige inden skolesommerferien slutter, eller måske lige før. (hvis du (og dine søskende) kan få lidt før fri, inden ferien starter?) Så er rejserne nemlig meget billigere.Og der er flere steder, man kan tage hen, hvor det ikke er så dyrt at leve.
Det kan I jo undersøge … der er god tid, eller hør hvad de andre, du er sammen med, fortæller.
Det nytter sikkert ikke noget at sige, du er træt af, eller føler dig for gammel til at holde ferier i campingvognen. Men du kan måske reklamere lidt ekstra med, at I prøver noget andet, trods alt.
Hvis dine forældre så stadig ikke syntes, I skal af sted på en chartertur til Syden, så kan du fx selv begynde at spare sammen og måske få lov til at rejse afsted med en af dine veninders familie!!?
Når du så bliver lidt ældre, må du i hvert faldtage revanche og få taget et par ture med fly.
Venlige feriehilsner
Børnepanelet