Stedfaren ignorerer hende

Min stedfar ignorerer mig altid .. han ser kun min mor og på min halvlillebror som de fik sammen for 2 år siden.
Jeg synes han er klam ham min stedfar – når han er sådan.
Hjælp, hvad skal jeg gøre?
L xxxxxxxxx 13 år (pige)

Svar

Hej L.
Det er da bare rigtig ubehageligt at blive ignoreret. Så jeg forstår godt at du ikke syntes særlig godt om din stedfar, når han opfører sig sådan. Så derfor syntes jeg også, at du bliver nødt til at fortælle det til din mor og din stedfar, uden at din lillebror er der, hvordan du har det med, at du føler, du bliver ignoreret (du skal nok ikke sige til din stedfar, at du ikke kan lide ham, for så bliver det hele bare mere øv!) og at du bliver rigtig ked af det, når du har den følelse.
Har du tænkt på, at du måske også føler sådan omkring din stedfar, fordi han er sammen med din mor og at det ikke er din far? For jeg ved at andre af mine venner også haft haft sådan en øv-følelse i et godt stykke tid efter at deres mor eller far har fundet en ny partner.
I så fald kan det måske hjælpe dig, hvis du snakker med nogle af dine veninder om det eller tager fat i en voksen, du stoler på og snakker med dem om det. For tit hjælper det bare at få lov til at sige det til nogle andre, så man ikke føler, at man står alene med problemet.
Mange hilsner
Lærke 19 år, BP