Flov over sin tissemand

Jeg har et problem. Min tissemand er ikke så stor som de andres.
Hvad skal jeg gøre – det er flovt – og de driller mig med min lille tissemand.

Drengen 15 år

Svar

Hej 15-årige dreng
For det første, din alder taget i betragtning, kan du godt regne med, at din tissemand vil vokse endnu – ca. til du bliver 18 år. For det andet, kan du ikke regne med størrelsen!! I slap tilstand er tissemænd ret forskellige, men når de er stive, er der ikke den store forskel på den ene eller den anden.

Når du selv kigger på din tissemand oppefra, så synes den måske ikke af ret meget. Det kan du nemlig ikke regne med. Det er et synsbedrag.

Hvad er det for nogen drenge, der driller dig? Er det i omklædningsrummet til gymnastik, at I har lavet målekonkurrencer eller lignende af jeres “kæppe”? Eller er det i en svømmehal, der er nogen drenge, der har lagt mærke til lige din tissemand? Der kan da ikke være den store forskel på jeres tissemænd, hvis/når de andre er jævnaldrende med dig. I er jo ikke så langt endnu i puberteten.

Du må ikke føle dig mindre værd eller unormal, hvis der er nogen idioter, der har fortalt dig, at din tissemand er “for lille”. Og i forhold til hvad? Der kan som sagt også ske meget med de nedre dele i mange år endnu. Og det er slet ikke størrelsen, det kommer an på. Det kan mange piger skrive under på. Det er det, man har mellem ørene, der er det vigtigste.

Næste gang de driller, så svar igen og sig til dem, at de skal passe sig selv (eller hvad du nu kan finde på at sige). Det er vigtigt, at du siger fra og viser, at du ikke finder dig i drillerierne.

Og indtil videre skal du måske også lade være med at vise din tissemand alt for meget frem over for drengene – indtil du får mere selvtillid.

Hvis du har brug for at tale med en neutral person, så kan du altid bestille en tid hos din læge. Han/hun har tavshedspligt og vil ikke tænke noget underligt om dig, hvis du møder op og vil have råd. Så det er ikke pinligt !! Du kan måske også tale med en ældre bror, en onkel eller en anden, som du har tillid til.

Gå evt. ind på denne gode hjemmeside :
http://www.mybody.dk/

og/eller

læs evt. et par bøger du kan blive lidt klogere af, fx 61.266 Fisher, Nick – “Dig og din diller”
+ 61,37 “Den lille bog om tissemænd”
og 61,266 Forssberg, Manne – “Pikfryd: En bog om kærlighed .

Bøgerne kan lånes på biblioteket.

Mange hilsner og hav en god sommer/
Børnepanelet