Laver alt for meget derhjemme

Hej! Jeg synes mine forældre misbruger mig – fra at jeg skal passe den mindste på 4 år og så skal jeg sørge for at vaske badeværelset hver lørdag og hver aften skal jeg putte i opvaskermaskinen og tømme den, inden jeg putter.

Jeg skal passe min lillesøster én aften om ugen fra kl. 18 til kl. 21.30, hvor de begge kommer hjem.

Synes I også, jeg laver for meget?
Kan de forlange, jeg skal være barnepige for min lillesøster?

Jeg får kun sølle 200 kr. om måneden i lommepenge og jeg synes bare, det er for lidt.
Kan jeg forlange mere?

Hvad får I i lommepenge?

Håber I kan besvare mine spørgsmål.
Knuz
Løven 15 år (pige)

Svar

Hej Løven Nr.. 8479
Jeg kan sagtens forstå, hvorfor du føler, der er meget at lave. Dog kan man heller ikke komme uden om, at der er nogle huslige pligter, og at det hele bliver lidt nemmere, hvis alle hjælper til med dem. Husk også på, at du jo ik er den eneste, der laver noget husligt, og at det på mange måder forbereder en på det senere liv og det at flytte hjemmefra.

Men da du jo er utilfreds med mængden af pligter, vil jeg foreslå, at du snakker med dine forældre om det, og selv finder et realistisk bud på, hvad der kan ændres.

Dog tror jeg ikke, man kan komme udenom alle tingene, fx det med at passe din lillesøster, når dine forældre kommer så sent hjem og institutioner jo generelt lukker ret langt tid før kl. 21.30.
Om du kan forlange mere i lommepenge, er jo endeligt dine forældres beslutning.

Apropos dine spørgsmål om, hvad vi får i lommepenge; så er der ikke nogen af os, der får lommepenge, som du gør. Vi får enten fra fritidsjob, fra forældrene ved behov eller via SU.

Jeg håber, svaret kan bruges, ellers skal du være velkommen til at skrive igen.

Hilsen
Olivia 15 år, BP