For meget hensyn til lillebror med autisme

Hej BP

Jeg har et problem for min mor, der er alene, tager rigtig meget mere hensyn til min lillebror på 11 år, han har autisme i en lille grad. Han går på en alm. skole, altså den jeg også gårpå.

Men altså jeg er død træt af at min mor kun tager hensyn til ham og ikke til mig. somme tider synes jeg hun overser mig.

Kan I sige, hvad jeg skal gøre, så er I bare så rare.

V.h.

Sigurd – dæknavn – 14

Svar

Hej Sigurd 🙂

Det kan være svært med yngre søskende – og især, når det er, at de lider af autisme. Jeg kan derfor godt forstå, hvordan du er endt i den situation, med din mor – og det er selvfølelig slet ikke fair over for dig.

Jeg håber du ved, at det ikke er din brors skyld – selvom det måske kan være nemt at skylde skylden på ham. Jeg tror også, at din mor slet ikke gør det med vilje.

Mit bedste råd til dig vil være at snakke med din mor om problemet – at du føler dig lukket ude, og føler at din mor tager for meget hensyn til din bror. Husk på, at siden han lider af autisme, har han brug for let mere opmærksomhed end normalen – men det skal ikke betyde, at du skal føle dig overset.

Selvom det måske føles akavet i starten at snakke med din mor om det, er det måske det bedste at gøre. Du kan eventuelt prøve at aftale, om i ikke kan have en dag, hvor i laver noget sammen – og eventuelt kan din bror blive passet af nogen andre i familien. Det kunne også være, at i kunne lave aftensmad sammen et par dage om ugen.

Igen – du kommer kun nogen steder, hvis du tager fat i din mor, og fortæller hende om, hvordan du har det.

Med venlig hilsen,

Oliver Madsen