SKOLETRÆT

Hj BP

Jeg er totalt skoletræt og ved ikke hvad jeg vil efter 9 klasse. Skal jeg tage et fri år eller gå videre på gymnasiet. Jeg ved slet ikke hvad jeg vil når jeg bliver stor

Svar:

Hej

Tusinde tak for dit brev og vi håber at vi kan hjælpe.

Herinde i BP kan vi godt relatere til dit problem og vi kan godt forstå din frustration.

Du er i midten af skoleåret og taget i betragtning, at du har gået i skole i 10 år, så har du i følge os lov til at være træt. Dog er du tæt på at være færdig, og det er da en begejstring i sig selv. Udover det, så er der snart vinterferie, påskeferie og helligdage, som kan give dig pause.

Med hensyn til hvad du skal efter 9. klasse, så kan vi endnu engang forstå at du er forvirret. Vi herinde i BP har også selv stået i den position, hvor vi ikke vidste hvad vi skulle.

Vi synes du skal overveje 10. klasse eller efterskole. Så har du mulighed for at finde ud af hvad du gerne vil eller i hvert fald få nogle ideer. Der er flere uddannelsesmesser som man kan tage forbi, eller du kan komme ud i praktik.

Vi synes ikke du burde tage fri, men du kunne eventuelt få et fuldtidsarbejde, dog skal du være opmærksom på, at du arbejder på en lav løn. Det kan give en god erfaring, og så kan du komme ud og se om du vil arbejde eller tilbage til skolen.

Vi synes du skal tage en snak med din uvejleder på skolen, som helt sikkert kan hjælpe dig. Eventuelt snak med dine forældre også, da de sikkert også har nogle gode råd.

Kærlig hilsen BP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.