TRO ELLER IKKE TRO?

Tror i på gud? Mine forældre er religiøse og vi beder bordbøn og går i kirke. Men jeg tror ikke rigtig på gud ligesom mine forældre.

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre for jeg synes ikke det virker rigtigt at blive konfirmeret. Jeg tvivler meget og mine forældre vil helt sikkert blive meget kede af det hvis jeg ikke bliver konfirmeret.

Hvad synes i?
Tvivleren

SVAR:

Hej Tvivleren

Tusinde tak for dit brev, og jeg håber jeg kan hjælpe.

For at besvare dit første spørgsmål, så nej, jeg tror ikke på Gud. Jeg er dog blevet konfirmeret, men kun fordi alle i min familie er blevet konfirmeret, og fordi hvis jeg ikke blev konfirmeret, så ville jeg ikke få en fest. Den dag i dag fortryder jeg at jeg blev konfirmeret, fordi jeg er ateist, og det har været spild af penge for mine forældre.

Jeg kan godt forstå at du er i tvivl om dit valg, hvis det er noget dine forældre ønsker. Jeg synes dog, at du skal vælge ikke at blive konfirmeret, hvis du ikke tror på gud. Jeg tror du vil finde det forkert, da man skal til præst og en masse forberedelse inden du skal konfirmeres.

En ide kunne være at snakke med dine forældre, og om du kan få en non-firmation, så i stadigvæk fejrer dig. Men uanset hvad, så er det din beslutning, og hvis du ikke føler dig comfortable ved konfirmation så synes jeg ikke du skal gøre det.! 🙂

Kærlig hilsen

Marie Louise 23 år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.