LYS I MØRKET

PRESSEMEDDELELSE – BØRNEPANELET MARKERER 40 ÅRS JUBILÆUM

40 år med gode råd og hjælpende ord til glade, frustrerede, forvirrede og nysgerrige børn og unge i Albertslund.

Siden 1980 har Børnepanelet svaret på spørgsmål fra glade, frustrerede, nysgerrige og forvirrede børn og unge i Albertslund. Jubilæet markeres nu – med et års corona-forsinkelse – med en kunstnerisk installation på Albertslund Bibliotek, hvor Børnepanelet har haft hjemme siden begyndelsen.

EM i fodbold gjorde det! De olympiske lege i Tokyo gjorde det. Og nu gør Børnepanelet på Albertslund Bibliotek det også: Fejrer sit 40 års jubilæum med et års corona-forsinkelse. Det sker med indvielsen af en kunstnerisk installation, som Børnepanelet har udviklet i samarbejde med kunstneren og scenografen Petruska Miehe-Renard.

Lys i mørket
I mere end 40 år har Børnepanelet svaret på spørgsmål fra fortvivlede, forelskede og forvirrede børn og unge i Albertslund. Utallige unge har siden 1980 trådt deres børne- og ungdomssko i Børnepanelet, lavet magasin, drevet brevkasse og kommet med gode råd og opbakning til deres jævnaldrende. Det er alt dette, Børnepanelet vil illustrere med installationen LYS I MØRKE.

Installationen sætter fokus på det indre lys, vi alle bærer rundt på, men som vores problemer kan skygge for. Den blænder op for Børnepanelets kæmpestore arkiv, hvor den både finder lys og mørke. Og er der et spørgsmål, der presser på, står Børnepanelets postkasse klar til at tage imod.

Installationen bliver indviet den 18. august kl. 16 hvor alle er velkomne til at kigge forbi og hilse på Børnepanelet. Derudover kan man besøge installationen i bibliotekets åbningstid frem til slutningen af september.

Spørgsmål om stort og småt – alle får et svar
LYS I MØRKE kan opleves på Albertslund Bibliotek frem til slutningen af september. Har man lyst til at vide mere om Børnepanelets arbejde eller sende et spørgsmål kan man gøre det på www.Bornepanelet.dk. Her kan man også melde sig som frivillig, hvis man har lyst til det – og er mellem 12-17 år.

Om Petruska Miehe-Renard
Petruska Miehe-Renard er uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2018 og har siden arbejdet tværdisciplinært med alt fra scenografi og kostume til installation, skulptur og maleri. Senest som scenograf på den Reumert-vindende forestilling ‘Lolita for altid’ på Revolver i København.

Om installationen LYS I MØRKE
Et himmelrum midt i biblioteksrummet. Et safespace hvor små lys blinker i mørket. De små lys er den opmærksomhed, vi giver hinanden i gode og svære stunder. De små lys repræsenterer de mange spørgsmål og svar, børnepanelet har givet i årenes løb. Træd ind i installationen, sæt dig under det blinkende lys og skriv dine tanker og spørgsmål til Børnepanelet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.