HVAD SKAL JEG GØRE?

SPØRGSMÅL

Jeg snakker ikke med nogen, jeg har intet socialt. Udover det går jeg stadig ikke fuldt tid i skole, men det er pga. det sociale. Jeg har researchede en helt masse på social angst, jeg har virkelig mange symptomer på det. Jeg har også haft 3 lignede angst anfald siden slutningen af sidste skoleår. Jeg har snakket med mine forældre om det og min mor siger at det er en del af at være teenager osv, men det er vel ikke normalt at være så usocial. er det? Jeg har ingen idé om hvad jeg skal gøre. Jeg har prøvet enormt meget. Bla. her i lørdags var jeg til hypnose, men det har ikke hjulpet det mindste, jeg har også været til psykolog, men min mor siger at det ikke hjælper mig. Hvad skal jeg gøre?

(Vi har forkortet spørgsmålet lidt her til bloggen, da det var langt og dele af fortællingen kan måske genkendes. Men til dig, der skrev: Vi har forsøgt at svare på hele din fortælling og spørgsmål. Hilsen Louise, Børnepanelet)

SVAR

Hej,

Tusinde tak for dit brev, og vi sætter stor pris på at du har lyst til at dele din historie med os.
Ud fra dit brev, så kan vi læse at du har været igennem en hel del, som vi er rigtig kede af at høre. Men vi kan også læse, at du er en mega-stærk person og vi er glade for, at du stadig kæmper og vi håber derfor at vi kan hjælpe.

Vi er glade for at du har en åben snak omkring, hvordan du har det med din mor, selvom din mor på det seneste har sagt, at du ”bare har teenager problemer”. Ud fra hvad du skriver, så kunne det sagtens tyde på, at du har angst, og at det ikke bare er teenager problemer. Et anfald er nemlig en meget tydelig reaktion på, at der er noget galt, og din krop reagerer på ”fare”. Flere af os herinde har selv angst, og har selv brugt google til at research omkring angst, og fundet ud af, at der måske var noget om snakken.

Det er vigtigt at du snakker med lægen, hvis du ikke allerede har det, så de kan henvise dig til psykolog. Du nævner dog at du går til psykolog, som er et godt skridt på vejen, selvom din mor siger det ikke virker, men det er vigtigt at du holder fast og fortæller din mor, at du rigtig gerne vil forsætte. Vi har desværre ingen erfaring med hypnose, så vi kan ikke rådgive dig på det punkt. Dog kan vi sige, at hypnose ikke virker for alle, og vi alle har behov for forskellige behandlingsmetoder, så det må ikke slå dig, fordi det ikke virkede på dig.

Heldigvis er der andre alternativer, hvis din mor ikke vil sende dig psykolog, og det hedder Headspace: Headspace er et sted hvor du kan komme, og snakke med en voksen, som kan hjælpe dig. De har en masse centre rundt omkring i Danmark – bl.a. her i Albertslund – og måske er der et center i nærheden af dig. Emma fra Børnepanelet har selv gået til Headspace, og kan klart anbefale det. Du kan også skrive med dem online, hvis du har brug for rådgivning lige nu og her.

Ud over det, så er der også Julemærkehjemmet, hvor du kan komme på ophold. Du kan bede din mor skrive en ansøgning, og blive godkendt til et ophold hos dem (du får lige et link længere nede). Det kunne nemlig være rigtig godt at komme ud og møde nye mennesker samt være på egen hånd. En efterskole kunne også være en idé, som Olivia inde fra Børnepanelet anbefaler. Der kan man eventuelt starte i 8 klasse, men det kræver også at din familie har råd til det.

Vi håber at vi har hjulpet dig lidt på vej, og du er ALTID velkommen til at skrive igen, og så vil vi gøre alt for at hjælpe dig. Vi håber også, at du bliver ved med at kæmpe, da du virker som en fantastisk person, selvom du har haft en hård start.  

Mvh,
Børnepanelet

PS – Her får du lige links til Headspace og Julemærkehjemmene. Jeg talte med Julehjertehjemmene, og de fortalte, at der er en masse historier fra børn og unge, der har været på et af hjemmene. Dem kan du måske dele med din mor eller andre, for at vise, at det ikke kun er dig, der har det sådan. Pas godt på dig selv og skriv endelig igen, hvis der er noget. Mange hilsner, Louise (for Børnepanelet)

www.headspace.dk/

www.julemaerket.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.