Faren kommer ind om natten

Jeg hedder XX (navn slettet af BP) og går i 9. klasse. Når jeg sover om natten, kommer min far altid ind på mit værelse og tager dynen over mig og rager på mig og andet ulækkert….Hjælp mig !!Den 14-årige pige XX

Svar

Hej XX på 14 år !Du skal IKKE finde dig i, at din far kommer ind til dig ! Sig fra – også selvom det er din far, og du holder af ham ! Det er strafbart, det han gør – og det ved han selvfølgelig !!Det er heller IKKE DIN SKYLD – det vil det ALDRIG være. Din far er voksen, så det er hans ansvar at tage vare på dig. Dette overskrider han !Måske siger din far, at det er dig, der lokker ham. Det er det selvfølgelig ikke. Tro ikke på ham. DU HAR IKKE GJORT NOGET FORKERT !
Måske siger din farogså, at det er jeres lille hemmelighed og at du under ingen omstændigheder må sige det til nogen. “For så vil din mor blive meget ked af det, eller jeres familie vil blive opløst !?”Alt dette fortæller han, fordi han netop ved, at det han gør, er ulovligt og endelig ikke må afsløres.Det er sygt, for det er dig, det går ud over. Du er jo hans barn.Det er svært at bryde hemmeligheden, men det er vigtigt, at du gør det:- For at stoppe misbruget- For at få snakket med nogen, om de tanker og
følelser, du har- For at få gjort noget ved forvirringen og følelsen
af ensomhed- For at få hjælp til et liv uden seksuelt misbrug.Du kan starte med at fortælle det til din bedste veninde. Men det er vigtigt, at du også fortæller en voksen det, som kan hjælpe dig videre i systemet. Du kan vælge en person, som du kender godt, fx din mor – en anden i familien, eller en anden voksen, du har tillid til.En anden mulighed er at fortælle det til en af dine lærere eller en pædagog i klubben, som du kan lide og snakker godt med. Du kan også kontakte skolelægen, skolesundhedsplejersken eller skolepsykologen, når hun kommer på skolen. Ellers kan en af de voksne formidle en kontakt til psykologen.Du kan gå direkte til familieafsnittet/socialforvaltningen på rådhuset. Hvis du ikke kan lide at gå alene, så tag din bedste veninde eller en sød voksen med. Henvend dig ved skranken på rådhuset og sig at det er meget vigtigt, at du taler med en sagsbehandler.
Du kan måake snakke med en neutral voksen på Børnetelefonen: 3555 55 55.Vi håber virkelig, at du får den hjælp, du har krav på og skal have ! Hvis du ikke bliver troet på eller forstået første gang (eller hvis ikke der sker noget), så bliv ved indtil det lykkes. Der er voksne, som forstår og vil hjælpe dig.
Du er selvfølgelig velkommen til at skrive til os igen !!Varme hilsner
Marianne,BP