Har det skidt med alt

Kære BP
Har det skidt med alt. Og så driller min storebror hele tiden og går ind på værelset.
KH
Putte 14 år

Svar

Hej 14-årige PutteDet lyder ikke så rart. At have det dårligt med alt, virker som rigtig trist. Og at din bror driller og irriterer dig, gør bare det hele værre. (Jeg kender det selv, da jeg har to storebrødre).Har du prøvet at snakke med dine forældre om det?Nu ved jeg jo ikke, om du snakker med dem om sådanne private ting, men ellers ville det være en god ting.Hvis du har det skidt med alt, så ville det måske være en god ide at snakke med dine veninder om det. Det tror jeg virkelig ville hjælpe.Hvis du også har det dårligt i skolen, så snak med dine forældre om et muligt skoleskifte, så du kan starte på en frisk.Håber alt går i orden.Julie 13 år, BPPS. Lige et sidste råd om storebrødre: De kan virke hårde, men jeg er 100% sikker på, at han elsker dig højt. Snak med ham og fortæl! Han skal nok bløde lidt op. Held og lykke! J.PPS. Hvis du hverken kan (eller vil) snakke med dine forældre eller dine veninder om det, så kender du måske en voksen i dine luftlag, du kan betro dig til. Det kan være din yndlingslærer, sundhedsplejersken på skolen, en pædagog der hvor du går i klub/ungdomsklub, en voksen til sport eller spejder, et andet familiemedlem, eller hvem du kan i komme i tanke om. Du kan også kontakte Børnetelefonen: 3555 5555 og du må meget gerne skrive hertil igen på mailen! Find evt, flere adresser her på vores hjemmeside under “Børnehjælp”. Giv ikke op – pøj pøj! BP