Er kommet i puberteten

Jeg synes ikke, jeg lige nu er glad for mig selv. Jeg er bumset, har alt for lange ben og så synes jeg, mit hoved er for stort i forhold til kroppen.
Jeg er begyndt at få hår på dilleren og min stemme er næsten gået i overgang.
Er jeg normal???
Hvad kan jeg gøre for ikke at få bumser, men er det normalt? Hvorfor har jeg så lange ben?
Hilsen fra K… 13 år (dreng)

Svar

Hej K…. 13 årHvis det kan være en trøst for dig, så er der masser af andre drenge, somhar det på samme måde eller som har haft det sådan!!!!Det er helt normalt at have bumser, når man er i puberteten, samt kønshår og at din stemme går i overgang – er også fuldstændig normalt.At du syntes, din hoved er alt for stort i forhold til kroppen har noget at gøre med at du er kommet i puberteten og er i gang med at vokse. Om nogle år vil du ikke syntes det samme; så er din krop blevet mere “harmonisk”, fordi du er vokset.Hvis du kun har en enkelt bums, kan du evt. komme lidt håndsæbe på om aftenen. Hvis du har flere bumser, kan du måske købe noget ansigtsvand i Matas, der hjælper mod bumser.Så kan jeg anbefale at du låner nogle bøger om puberteten på biblioteket.Venlig hilsenHelene 15 år, BP