Problemer med cutting

Kære BP
Jeg hedder M.. Jeg har et problem med cutting. Jeg cutter mig selv, men er under behandling.
Problemet er, at jeg har svært ved at stoppe. Hvad skal jeg gøre? Og har I et råd til, hvordan jeg kan få mine ar væk?Hilsen
Cutteren 12 år (pige)

Svar

Hej M…Det er godt, at du ER under behandling og rigtig fint du skriver hertil.
Det er nemlig stærkt, at du er åben omkring dine problemer, selvom vi ved, det er meget svært.Udover at du er i behandling, er der så andre, du også kan betro dig til? Din mor, skolesund-hedsplejersken, en sød lærer eller pædagog eller andre? Det vil være godt, at du har en rar voksen person, som du har tillid til og kan betro dig til – udover den psykolog eller psykiater, du går i behandling hos.Du skriver, at du har svært ved at stoppe.Det er forståeligt. Du bærer jo rundt på så mange forvirrede følelser, så derfor er det ikke bare fra dag 1, man holder op. Der er jo en grund til, at du skærer i dig/har skåret i dig. Det kan fx være vrede, forladthed, ensomhed, skuffelse, sorg eller lignende, som du aldrig har fået “ud af kroppen/hovedet”. Når man så skærer i sig, så er det som om disse følelser forsvinder. Men desværre forsvinder de jo kun for et øjeblik. De vender tilbage igen og måske føles det endnu værre bagefter.
Derfor handler det om at finde noget, der hjælper bedre end kniven gør.
Det virker måske mærkeligt, men det kan lade sig gøre. Det gælder om at få lidt styr på alt det kaos, der er inden i en selv: Jo mere styr der kommer – jo mindre behov vil du efterhånden have for at skade dig selv. Dette vil din psykolog/psykiater selvfølgelig hjælpe dig med.Du skriver også, at du vil have ideer til, hvordan du kan få dine ar væk. Det er ikke bare lige til. Du kan selvfølgelig skjule dem med dit tøj, men med tiden vil arrene blive mindre synlige. Du må nok tale med din læge omkring dette.Vi håber, du har fået svar nok. Ellers er du meget velkommen til at skrive igen!!!!
Pøj pøj fremover.Varme hilsnerBøRNEPANELET ved Marianne
Her nedenunder er der links til hvor man kan hente hjælp og støtte til at komme videre:Psykiatri Fondens telefonrådgivning: 3925 2525Mailrådgivningen på www.tabu.dkBørns Vilkår: www.bornsvilkar.dkTelefonrådgivning for selvskadere:7010 1818 eller raadgivning@selvskadewww. cutting.Imsblogs.dkwww.kvinderssselvaerd.dkwww.selvskade.dkwww.spiseforstyrrelser.dk—————————————–
BODYTALK UD På SKOLEN?
BODYTALK henvender sig til Folkeskolens 7. – 10. Klasse. Det er en workshop af ca. 2 timers varighed, der hjælper unge med at forstå, hvordan de kan opbygge et godt selvværd og en god kropsopfattelse. Hvis du eller andre godt kunne tænke dig at få Body Talk ud på skolen, kan I bede din lærer om at kontakte Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og selvskade for yderligere information.