Spekulerer over alt

Jeg går og tænker over alt. Ja, alt. Hvad hvis der bliver krig herhjemme. Hvad hvis min mor og far bliver skilt?Hvad hvis der bliver oversvømmelse herhjemme eller en tsunami f.eks.Hvad hvis jeg bliver syg?Kan jeg mon holde op med at spekulere hele tiden og hvad skal jeg gøre.Håber i kan hjælpe mig inden min hjerne springer i luften.Tak for alle jeres kloge svar. Super i er der.Hilsen pigen fra Greve der er 13 år

Svar

Heeej pigen fra Greve
Mange teenagere begynder at tænke over alle mulige ting, når de når puberteten og det gør du vist!Jeg har personligt også selv tænkt virkelig meget over sådanne spørgsmål.Det bedste, du kan gøre er, at skubbe alle de spørgsmål og tanker væk. Jeg ved, at det er virkelig svært, men prøv at genlæse dit brev! Kan du høre, hvordan sætningen “hvad nu hvis .. ?” dukker op igen og igen? Man kan ikke leve i frygt for katastrofer hele tiden. Det er jo umenneskeligt. Og så må du jo også tænke på, at vi her i Danmark rent faktisk lever ret godt. Generelt får alle mad på spisebordet!Du kan evt. spørge dine forældre, venner, familie, en pædagog i klubben, eller andre om nogen af de spørgsmål, som du går og “tumler” med.Håber alt går godt Du må endelig skrive igen, hvis du får brug for det.Og tak for rosen!KnusJulie 13 år, BPPS. En god ting for dig kan måske være at skrive dagbog. Så “læsser” du jo ogsådine tanker og spekulationeraf i dagbogen, om man så må sige. M.