Skal have briller og er ked af det

Jeg har dårlige øjne og skal have briller nu, det er jeg jo ked af. Men jeg må ikke få linser, så jeg skal have briller!!!!!Kan jeg tillade mig at være kræsen?Jeg vil jo ikke se grim ud.Hvad synes i er pænt?Hvornår er det normalt man får briller?Hvornår starter man med kontaktlinser?I.R. 13 år (pige)

Svar

Hej I.R.
Jeg bruger selv briller og jeg er okay med det, men det kræver tilvænnelse.
I starten ville jeg heller ikke gå med mine briller, fordi jeg syntes, at det var flovt og grimt til mig.Det er svært at sige, hvad der er pænt af briller, for det er forskelligt fra person til person.Det er også forskelligt, hvornår man får briller. Nogen får som 3-årige – andre som 13-årige – som dig!Man får som regel først kontaktlinser i puberteten. At få kontaktlinser kan være en lidt hård proces, for nogen øjne kan ikke lide kontaktlinser og det er heller ikke billigt.Men jeg synes, du skal tage dine briller på med oprejst pande, for det er ikke så slemt igen!
Du kan selvfølgelig altid få kontaktlinser, når du bliver lidt ældre.Kærlig hilsen
Julie 14 år, BP