Projekt unges tidsforbrug

Hej Børnepanelet.Vi er i gang med et projekt om de unges tidsforbrug. Vi ønsker at undersøge:Hvad de unge laver i deres fritid.Hvorfor de gør det de gør.Hvad samfundet kan gøre for at gøre det bedre.Vores problemformulering:1. Hvordan bruger man sin fritid som ung?2. Hvad påvirker dem på en god måde og hvad påvirker dem på en dårlig måde?3. Hvad kan samfundet gøre for at retlede de unge?4. Hvorfor foretrækker nogle unge at blive hjemme frem for at gå ud?5. Skyldes det for få venner?6. Er de bange for at blive mobbet?7. Hvordan vil det påvirke deres voksenliv?Hilsen Mahdi, Tiba, Amin og Noor fra Al-Hikma Skole 9. kl.PS. Vi har ikke lang tid tilbage, så vi vil værdsætte et så hurtigt svar som muligt.

Svar

Hej med jer
Vi tog jeres brev op på redaktionsmødet i går.
Vi har desværre ikke tid til at skrive en hel stil til jer, men vi har prøvet at besvare jeres spørgsmål efter bedste vis. Og det lyder ellers rigtig interessant og spændende jeres emne.1. De er sammen med deres venner og veninder, har hobbyer, ser TV, går til sport, laver lektier, er på computeren, shopper osv.2. Det påvirker dem positivt, fordi de kan lide det, de laver og fordi det interesserer dem.Negativt er måske, hvis man laver noget, som man ikke selv har valgt og ikke bryder sig om.Det kan også være dårlige kammerater.3. Samfundet kan give de klubber, som allerede er der, flere penge, så faciliteterne bliver bedre. Der kan også oprettes flere klubber og væresteder, hvor de unge kan komme hen og møde andre unge.4. Det kan være tryghed, mobning, afslapning efter en lang skoledag, måske fordi man ikke må komme ud for forældrene (strenge forældre).5. Det kan godt skyldes for få eller ingen venner. Det kan også være tilbageholdenhed eller fordi man bliver mobbet.6. Ja – måske for nogen. Men husk altid at tage fat i nogle søde voksne, hvis man bliver mobbet, så der kan gøres noget ved det!!!!7. Det kan godt påvirke en senere hen i livet. Men heldigvis kommer de fleste ud af mobningen og har kun “minderne” tilbage som voksen. Vi ved, at mange kendte blev mobbet som børn, fx Jim Lyngvild, Lene Kaaberbøl, Lars Bom.
Håber I kunne bruge vores svar. Vi har selv arbejdet med temaet “Ungdom – før og nu” og ligger stadig inde med det blad, vi udgav, da vi sluttede temaet. I er velkomne til at få tilsendt et eksemplar, hvis I er interesseret i det.Venlige hilsner
Julie, Lærke og freja fra Børnepanelet
———————————————————————-
Sender et par blade til jer idag (d.24.1.)
I skal lige være opmærksom på, at bladene kun udkommer ca. 1 gang om året, så det der står i bladet, er naturligvis ikke lige dagsaktuel, men rummer mere generelle ting, artikler, læserbrev os. …