Bange for torden og stormvejr

Hej BP. Jeg er bange for tordenvejr og for stormvejr.
Torden, fordi jeg er bange for at lynet slår ned på mig eller på vores hus.
Stormen, fordi jeg er bange for, at huset bliver blæst væk eller der sker noget forfærdeligt.
Hjælp mig, så er i søde.
Hilsen
M(xxxxxxx) (pige) 11 år

Svar

Hej Mxxxxxxx
Der er mange, der er bange for tordenvejr, så du er slet ikke den eneste.
Men du skal ikke være bange for, at der kommer et lyn ind i huset. Faktisk er det det sikreste sted, du kan gå hen, hvis det tordner og lyner. Men HUSK gå aldrig ind under et træ eller ud på en mark, hvor der er helt fladt, da lynet går efter det højeste punkt.
Men du kan også gå ind i jeres bil, hvis du er på tur med familien, og der ikke er noget hus i nærheden.Stormen skal du heller ikke være bange for. Vores huse her i Danmark er så godt lavet, at du ikke skal frygte, at dit/jeres hus flyver væk.Her i DK kan vi godt få nogle storme, som kan vælte træer, men aldrig så kraftige storme, som blæser store huse og lastbiler væk. Danmark ligger et godt sted på jorden, så vi heldigvis ikke får de store naturkatastrofer, så der er ingen grund til at være unødig bange, selvom vi godt kan forstå dig.Håber det er svar nok, ellers skriv igenHilsen
Marie-Louise 13 år, BPPS.Prøv at tale med dine forældre eller andre søde voksne om, at du er bange for ovenstående.
Du kan også tage emnet op i fx Klassens time, eller foreslå det til en lærer, hvor det vil passe ind – for som sagt er du ikke den eneste, der er bange for det samme, som du er.——————————————————————–For et års tid siden, var der en anden pige, der skrev til os, fordi hun (også) var bange for tordenvejr. Vi bringer også lige dette brev:Hej pige på 12 årNår det er tordenvejr, kan du sætte noget musik på, som du kan lide og lave nogle ting, du kan lide at lave.
Tal med dine forældre om det – der er jo ikke noget at være flov over, at man er bange.Tænk på hvor mange gange, det har været tordenvejr.. uden at der er sket noget!!!M.V.H.Paparazzi 16 år, BPPS.Der er mange, der er bange for tordenvejr, men det er sikkert nok fordi man er bange for, at der skal ske noget, fx at lynet slår ned.Men hvis du holder dig indendørs, mens tordenen er lige oppe over, så kan du være rolig.DMI/Danmarks Metrologiske Institut har på deres hjemmeside http://www.dmi.dk/dmi/index/viden/temaer/lyn_og_torden-2/lyn_og_torden5.htmskrevet nogle forholdsregler:

  • Søg ikke ly under træer, specielt ikke et enkeltstående træ (heller ikke i et telt under et træ)
  • Prøv at undgå tårne, åbne pladser, sejlbåde og høje bjerge
  • Lad være med at røre større elektrisk ledende genstande – fx hegn, rækværk, vandhaner, varmeapparater eller apparater forbundet til el- og telefonnettene
  • Det er sikkert at være indenfor, men luk døre og vinduer og undgå som nævnt ledninger, telefonen og rørføringer
  • Det er også sikkert at sidde i en bil med lukkede døre, vinduer og soltag.