Er helt flad og bruger bh

Hej, jeg er en pige på 12 og jeg har ingen bryster. Jeg er bare helt flad foran og alle andre piger fra klassen har bryster og det er så pinligt. I gymnastik bliver jeg nød til at beholde min bluse på, for jeg har BH på, for at det skal ligne, at jeg har bryster og hver gang jeg tar min bluse af, siger de hele tiden, hvorfor jeg har BH på og det er så pinligt.
Hvad skal jeg gøre for at få lidt større bryster?
Hilsen
l.b.a.

Svar

Hej L.B.A.
Det lyder ikke så rart og jeg kender følelsen!
Der er desværre ikke rigtigt noget at gøre. Men hvis du er meget tynd, så er det nok en god ide at spise noget mere mad. Men lige pludselig så kommer det bare!
Kan godt forstå, du ikke synes, det er sjovt, at pigerne hele tiden spørg, hvorfor du går med BH. Du kan måske sige til dem: “At de skal blande sig uden om og det er indviklet!” Og senere hen kan du forklare det til dem, så de forstår.
Håber det hjælper! Ellers skriv igen, ikk!
Pøj pøj – ønsker Marie-Louise 14 år, BP
PS.
Det er fuldstændig normalt ikke at have bryster i 12 års alderen… !
Måske er det en rigtig god ide, hvis du snakker med din gymnastiklærer og prøver at forklare din situation. Mon ikke hun forstår?!
Hvis hun ikk vil lytte til dig, så tal med en anden lærer, fx din klasselærer.
———————————————
Vi bringer her nedenunder et par andre svar vedr. små bryster:
Hej pigen på snart 13 år!Det er synd for dig, at du fokuserer så meget på dine bryster. Men på den anden side er det meget normalt at gøre det!!!!Du er fuldkommen normal!!!!
Bryster er jo, som så meget andet på os mennesker, fx næser, forskelligt fra den ene til den anden. Heldigvis er vi mennesker jo mangfoldige! Ellers kunne vi lige så godt være robotter!!!! Og så ville det da også være død-kedeligt!Du skriver, at “drenge godt kan lide piger med store bryster!” Ja, nogen kan ! Andre kan lide piger med små bryster og så er der drenge, som i stedet “tænder” på piger med fx en flot numse.
Er det virkelig rigtigt, at det er alle pigerne fra klassen og dine veninder, der har store bryster? Det lyder nu lidt mærkeligt!
I puberteten er det normalt at være utilfreds eller flov over sit udseende og man synes altid, at alle de andre ser bedre ud end en. Det samme gør alle de andre piger!!!! Så jeg kan ikke tro, at de andre piger synes, du ser mærkelig eller fladbarmet ud. Det er altså normalt, at have bryster i din størrelse!!!!!
De to drenge, der kalder dig “fladpat” må du enten ignorere eller svare igen. Ja, de lyder dumme/stupide!!!! Og hvad siger de til de andre piger – de går vel ikke ram forbi af sådan nogle “halvhjerner”?Det er fastlagt allerede ved fødslen, hvordan brysterne udvikler sig. Hos kvinder på samme alder er mælkekirtlerne tilnærmelsesvis lige store. Hvilken ydre form brysterne har, afhænger af væv, som findes mellem de enkelte kirtler. Dette afhænger igen af arveanlæggene.
Du kan prøve at spørge din mor, moster eller mormor, hvordan de så ud, da de var i puberteten.Man har altså desværre ikke selv indflydelse på brysternes form. En lille barm vil f.eks. ikke blive større af massage, gymnastik eller flere kalorier. Derimod kan brysterne måske blive en lille bitte smule større ved indtagelse af P-piller pga. østrogenindholdet.For det meste begynder brysterne at vokse i ca.11- 12 års alderen. Det er nemlig det første organ, som reagerer på de hormoner, kroppen nu begynder at producere i større mængde. Fra det tidspunkt hvor du opdager den første ansats til bryster, vil der gå endnu et par år, før de bliver lidt større. Forandringen er nemlig ikke synlig til at begynde med. Brystvorterne retter sig en smule op, bliver større og farves mørke. Derefter bliver brystet rundere, fordi der dannes mælkekirtler under brystvorterne. Så derfor må jeg “sige”, at du desværre ikke kan gøre ret meget selv, for at dine bryster skal vokse. Men selvfølgelig vokser de efterhånden!!! Så der er altså ikke andet at gøre – end at tænke; “det her er altså normalt, at mine bryster ser sådan ud lige nu. Der er ikke noget i vejen med mig!!!”Men du kan måske købe en BH, der passer til dig (måske str. A), så du også har en BH på, når du har gymnastik?Håber du kan bruge svaret!?Marianne, redaktørafBørnepaneletPS. Du kan altid henvende dig hos sundhedsplejersken, hvis du har spørgsmål omk. kroppen og lign.Du kan måske kigge på denne hjemmeside: www.beinggirl.dkHer kommer et svar fra et redaktionsmedlem:
Hej pige på 12 år.Jeg ved godt, at det ikke er det svar, du ønsker, men der er ikke rigtig noget at gøre! Dine bryster bliver helt sikkert større med tiden, så bare tag det roligt. Det lyder ikke som om, dine bryster er meget små, hvis de stikker 4-5 cm ud fra kroppen; det er ganske normalt!!! Du vil godt kunne finde en bh, hvis du går ind i en butik. Fx har H&M en helt masse, og du kan bare tage nogle stykker med ind i prøverummet, hvis du ikke har lyst til at få hjælp af ekspedienten til at finde den rigtige størrelse. Mange bh’er har indlæg, som gør, at brysterne ser større ud, så du kan evt. gå efter den slags bh’er.
Det hjælper i hvert fald ikke at hive i brysterne, så hold op med det!
Du skal bare glemme drengene fra klassen. De ved ikke, hvad de snakker om, så dem skal du ikke tage dig af!Jeg tror ikke, at en læge ville give hormoner til en pige på din alder, for at hun skulle få større bryster, for han/hun ved, at det kommer med tiden. Du kan se på din mor eller andre kvinder i familien, og dine bryster vil komme til at se nogenlunde ud som deres, men de vil vokse i ca. 4 år endnu, så der er god tidKH Benedicte 15 år, BP